Monday, April 12, 2010

BIAR RINDU BERLALU - Sharifah Abu Salem

BIAR RINDU BERLALU
Oleh : Sharifah Abu Salim

Sinopsis :-

Seiring rindu datang tanpa diundang. Sering pula hati dipersalahkan apabila rindu begitu mendera. Namun, kerana rindu itu dua insan saling berjanji untuk sehidup semati. Dan, kerana rindu itu juga ada insan yang sanggup melupakan janji yang dimaterai.

Janji Khalil dengan Samirah untuk membina istana bahagia, bagaikan sirna kerana permusuhan anak-anak. Fatiha tidak mahu kasih ibu diganti dengan kasih wanita lain kerana merasakan cinta wanita itu tidak seagung cinta ibunya. Nasrul juga tidak sanggup orang asing muncul dalam hidup ibunya.

Masing-masing menafikan hak bahagia kedua orang tua. Sengketa keduanya berpanjangan, saling membenci dan melukakan. Bagai api yang membakar, kedua-duanya saling menyakitkan. Marah dan dendam mewarnai setiap kata-kata.

Mengenalimu merupakan kenangan pahit dalam hidupku, namun ia juga saat terindah yang tak mungkin dapat nkutemui sampai bila-bila...

Di saat kemelut dan persengketaan kian bertandang. Fatiha bagai kehilangan kehidupan...apabila musibah datang menimpa. Nasrul didera rasa bersalah. Fatiha pula tidak mahu mengaku kalah. Dia cuba bangkit dari kehancuran yang sedang didepani. Tanpa disedari, rindu perlahan-lahan datang. Namun, dia lebih rela rindu itu berlalu pergi. Dia tidak mahu rindu itu bertamu di dalam hati.

Kerinduan... ia indah, ia resah. Ia melukakan, ia juga membahagiakan.

HARGA :-

RM 19.90

No comments:

Post a Comment